Achtergrond

About

Mijn naam is Natasja Antoinetta Digna van den Tillaard, ik ben Natuurgeneeskundig energetisch therapeut en Creatieve therapeut. Dit doe ik in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde Natasja Antoinetta Digna. In de praktijk begeleid in mensen met hun levensvragen en om de reis naar binnen te leren maken. Om zo antwoorden te vinden op hun vragen in deze tijd van bewustzijns verschuiving. Om hun te helpen te helen en te groeien naar hun ware zelf.

Sinds 1992 tot 2013 ben ik eerst werkzaam geweest binnen de gezondheidszorg als verzorgende en begeleidster en coach. Wat ik met heel veel plezier deed, maar ik was nieuwsgierig naar de mens en hun proces van leren en groei. Daarom ben ik daarnaast gaan studeren en ben ik in het voortgezet onderwijs als kunst en ckv/kunstgeschiedenis docente gaan werken voor ongeveer 12 jaar.

Tijdens dit werk kwam ik erachter dat het begeleiden van mensen bij hun groei en ontwikkeling één van mijn grootse passies is. En dat ik hierbij mijn mediamieke en helende vermogens heel goed kan in zetten. Dit kwam vooral tot stand toen ik werkte als mentor voor jongeren en later als docent bij NT2 leerlingen. Dit waren kinderen die net in Nederland waren en kwamen uit landen waar ze onderdrukking en oorlog ervaren hadden. Deze ervaring gaf me het zetje om met te gaan ontwikkelen als therapeut. Om zo ook op een andere manier mensen, een op een te kunnen werken.

Het vermogen om energie te transformeren en helen zit in mijn familie en ik was me daar als kind al bewust van. Maar in die tijd deed ik daar nog niet veel mee. Toen in halverwege 20 was ben ik, om meer inzicht te krijgen, me gaan verdiepen in Reiki, Sjamanistisch healen, Meditatie en Helende reizen. Om zo meer inzicht te krijgen in wat ik als heler voor mensen zou kunnen betekenen.

Later heb ik, om me als professional op therapeutisch vlak te ontwikkelen, opleidingen gevolgd aan het HGU hogeschool voor Geesteswetenschappen en aan HJBC (hogeschool) waar ik ben afgestudeerd als natuurgeneeskundig energetisch therapeut. In 2012 heb ik aan het Arthur Findlay College te Stansted workshops gevolgd in Mediumschap.

De diverse opleidingen hebben me geleerd om de levensprocessen die mensen doorlopen op fysiek, emotioneel, psychisch en op zielsniveau, te zien en doorzien. Mijn persoonlijke levenslessen en mijn eigen helingsproces hebben me geleerd wat dit werkelijk inhoud in de praktijk.

Deze inzichten en ervaringen zorgde ervoor dat ik met mijn hele hart betrokken ben bij wat ik doe, om mensen te steunen in hun weg naar zichzelf te worden en naar innerlijk welzijn.

Ik ben werkzaam als energetisch therapeut vanaf 2011. Ik geef consulten in de praktijk, telefonisch en via skype. Ik werk voornamelijk met mensen die na ervaringen van trauma, emotionele verwaarlozing en narcisme hun innerlijk licht weer terug willen vinden.

Een ander deel van de praktijk is het begeleiden van mensen met hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling in deze tijd van bewustzijns verschuiving. Of het leren omgaan met heldere en hoog sensitieve vermogens van kinderen en volwassen. Dit kan in de vorm consulten en lessen en workshops. Ik begeleid hun om beter in balans te komen en op een goede manier om te leren gaan met hun kwaliteiten. De kunst is om deze last om te zetten naar een gave. Hiervoor is inzicht nodig. Als men zichzelf beter begrijpt, kan men zich ook beter bewegen in een wereld die ze soms kan overvallen. Door meer inzicht te hebben in eigen gevoelens en emoties kan men leren om beter om te gaan met de dagelijkse gebeurtenissen en situaties op werk, school of in relaties.

Visie

De visie die ik in de praktijk heb maar ook tijdens mijn lessen en workshops is dat, de reis naar binnen de belangrijkste reis is die men als mens tijdens zijn leven kan maken. Door steeds weer het pad naar binnen te bewandelen komen we in onze eigen kracht, schoonheid en kwaliteit.

Als therapeut werk ik vanuit een holistische visie. Dit betekent dat ik kijk naar de mens als geheel. Het mens zijn bestaat niet alleen uit een lichaam maar wordt ook gevormd door mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten.

Door onder andere energetische-, creatieve- of innerlijke reis therapie, begeleid en help ik clienten om deze reis te maken. Energetische therapie is een totaal behandeling op alle lagen van het lichaam en de geest. Dit betekent dat zowel aan lichamelijke als psychische processen wordt gewerkt. Tijdens de behandelingen wordt duidelijk wat het lichaam en de ziel wil vertellen, wat het is dat de gezondheid beïnvloed en wat er voor nodig is om uw klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Ieder mens is uniek en iedereen heeft een eigen weg te bewandelen. Samen met de client wordt gekeken naar de hulpvraag. Het is persoonlijk maatwerk en het verschil per keer, per client. Het is een samenspel in de zoektocht om de client dichter bij zichzelf te laten komen. Vanuit de hulpvraag wordt contact gelegd met het lichamelijk, mentaal en energetisch vlak om zo de problematiek aan te pakken. Om zo de balans tussen lichaam en geest ter herstellen.

Scholing en ervaring

Naast trainingen en bijscholingen op het gebied van spirituele ontwikkeling en healing heb ik HBO opleidingen gevolgd aan het HGU en aan het HJBC waar ik als Natuurgeneeskundig energetisch therapeut ben afgestudeerd.

• Academie voor Beeldende vorming 2e en 1e graad te Tilburg, Docent kunst, ckv/kunstgeschiedenis.
• HGU Hogeschool voor Geesteswetenschappen te Utrecht, Natuurgeneeskundig energetisch therapeut
• HJBC Natuurgeneeskundig Paranormaal therapeut te Utrecht, Natuurgeneeskundig energetisch therapeut

• Reiki I, II en III de traditionele Usui Systeem
• Cursussen en Training sjamanisme voor therapeuten, Olga Karatidi methode
• Workshops Helende reis, Brandon Bays te London
• Workshops Mediumschap Arthur Findlay College te Stansted
• Touch for Health I en II
• Voeding testen en balanceren 1, 2, 3
• TAT More in one
• Master Tat

Ervaring

Reguliere gezondheidzorg
Kinder- en Jeugdzorg
Ouderenzorg
Onderwijs – beeldende vorming