Innerlijk reis therapie

De innerlijke reis is een effectieve methode die door middel van een geleide meditatie een reis maakt in uw onderbewustzijn. In onze jeugd hebben we soms minder leuke ervaringen gehad en doormiddel van verdringing en ontkenning proberen we deze ervaringen te vergeten. Maar deze verdringingen en ontkenningen hebben ervoor gezorgd dat we patronen en gewoontes hebben aangenomen die ons nu in de weg kunnen staan. Of er zelfs voor zorgen dat er blokkades zijn ontstaan die ons belemmeren om helemaal onszelf te zijn.

Door terug te gaan naar de eerste ervaring, kunnen we het deel zien, dat de wereld door de ogen van het kind ziet. Of van het deel van ons dat wij ooit waren op een wat oudere leeftijd. Door dit stuk te helen en weer kracht te geven kunnen we de kralenketting van ervaringen die daarop volgen loskoppelen. Door in te zien waarom we bepaalde patronen opgebouwd hebben om pijn te vermijden, kunnen we nieuwe keuzes maken en onszelf ontdoen van belemmerende gewoontes.

Belemmerende ervaringen vanuit uw jeugd kunnen zijn:
•  Te weinig tijd, aandacht of warmte voor u als kind.
•  Uw grenzen werden geschonden
•  Moest u snel groot zijn of veel presteren.
•  Vaak gekwetst, zodat u gemakkelijk denkt dat u de schuld bent van de problemen.
•  Snel  van slag door de negatieve stemmingen van uw opvoeders.
•  Gebrek aan liefde waardoor u gaat geloven dat u niet de moeite waard was.
•  Weinig aanmoediging of bevestiging.
•  Niet voldoende gezien zijn.

Deze ervaringen werken door als onbewuste hypnose, die je gedrag bepalen zonder dat u er erg in hebt. U leeft als het ware in de ban van uw kinderbeelden of pijnlijke ervaringen. Deze onbewuste hypnose verhindert u om echt deel te nemen aan het leven. Omdat u onbewust steeds die pijn probeert te vermijden. Deze pijn probeert u als een bal onder water te houden en zal bij een gelijkende ervaring naar boven schieten.

Als u het gevoel hebt dat u sterker reageert op een situatie dan nodig is dan kan het zijn dat hier een weggedrukte ervaring onder zit. Deze zorgt ervoor dat de huidige situatie pijnlijker en dieper binnen komt.

Ons grootste lijden komt vaak voort uit ons verzet tegen pijn. Alles wat u ontkent, versterkt u juist. Het onder ogen zien en toelaten van emoties en pijn maakt dat u meer rust en ontspanning in uzelf gaat voelen. Door u bewust te worden van deze pijn kan u hem helen en loslaten. Tijdens deze therapie maak ik als het nodig is gebruik van energetische therapie om de transformatie en heling te ondersteunen en versterken.

Heeft u nog vragen? Neem gerust even contact met mij op.