Nieuwetijds relaties ~ Het proces

In deze bijzondere tijd van transformatie zien we ook dat de relatie veranderingen ondergaat. Tijdens mijn werk als therapeut krijg ik hier dagelijks steeds meer vragen over. Dit komt vooral omdat de nieuwe relatie, vaak parallel loopt aan de levensprocessen waarin mensen zitten. In deze blog zal ik mijn zienswijze en bevindingen hierover vertellen. En proberen uit te leggen hoe deze processen nu eigenlijk werken. Zodat het u meer inzicht en rust kan geeft tijdens uw eigen proces.

Als we ervan uit gaan dat de zin van het leven, het leren van levenslessen is. En dat de ziel deze ook graag willen leren omdat dit onderdeel is van de zielenmissie. Dan is het logisch dat de relatie in deze tijd van bewustwording ook gaan veranderen. Als we als ziel gekozen hebben om in deze transformatie tijd te leven. Dan staat het de reis naar bewustwording en het helen van onze oude wonden vaak ook op de agenda. Op deze manier helpen we mee aan het omzetten van de oude energie naar de nieuwe energie.

Onze levenslessen

De lessen die we tijdens ons leven wilde leren waren voorheen vaak onzichtbaar voor ons. Maar nu ervaren we ze veel duidelijker omdat we naar bewustwording gaan. Daarmee krijgen we inzicht in onze voorgenomen lessen. De reden waarom we nu juist deze ouders hadden of deze partner hebben gekozen worden ons meer en meer duidelijk.

Zichtbaar word welke rol onze ouders of partner spelen om ons te helpen bij het leren van onze lessen. Als bijvoorbeeld onze ziel onvoorwaardelijke liefde wil leren kennen. Dan kiest onze ziel er soms juist voor om in een gezin geboren te worden, waarin de ouders het moeilijk vinden om onvoorwaardelijk lief te hebben. Of een partner die zich niet kan verbinden.

Dit klinkt misschien toch wat minder romantisch dan waar we op hopen als we onze nieuwe partner tegen zijn gekomen. Het is toch anders dan wat we in films en boeken zien. Daarin vinden de partners elkaar op het einde van het verhaal. En gaan we er vanuit dat ze nog lang en gelukkig leven. Maar wat er daarna gebeurd daar wordt vaak niet op in gegaan door de filmmakers en schrijvers. Maar voor onze ziel die een menselijk leven wil ervaren is dit stuk van het proces juist heel belangrijk.

Bewust wording van ons doel in dit leven

Het doel van het leven op aarde is om als zielen samen van elkaar te leren. Dat we onszelf hiervan ook bewust zijn is iets waar we in deze nieuwe tijd naar toegroeien. Als er zich dingen voor doen in de relatie die ons vervelende gevoelens geven of emoties oproepen kunnen we daar naar kijken. Door steeds zelf weer het pad naar binnen te bewandelen, kunnen we onszelf dan ook helen. Door juist deze stukken van onszelf in het licht te zetten komen we tot heelheid en transparantie.

De spiegels vanuit onze omgeving

In de vorm van emoties of negatieve gevoelens kunnen onze oude pijnstukken en blokkades naar boven komen. Dit kan er voor zorgen dat we dingen uit het verleden op andere gaan projecteren. Dit is alsof we door een gekleurde bril kijken. Of als een diaprojector die een diaframe met negatieve gevoelens, ervaringen of aspecten van onszelf belicht en zo op de ander projecteert.

De emoties die je ervaart op dat moment helpen je om te ontrafelen wat je projecteert en om het te doorzien. (zie: De zeven spiegels van de Essenen) Dit hoort allemaal bij het proces. Als we gaan begrijpen wat er dan als een spiegel naar ons terug gespiegeld. Weten we wat er in onszelf geheeld mag worden. Als het geheeld is dan is deze bril van projectie ook niet langer nodig om onze lessen te leren. We kunnen de ander dan ook weer zien voor wie de ander echt is.

Ons bewustzijn en inzicht worden door dit proces steeds groter. En zo komen we in het nieuwe bewustzijnsniveau. We leren dus met behulp van de mensen om ons heen de betekenis van onze lessen. Doordat we oude stukken loslaten en helen schonen we onze energie op. Zo worden we steeds transparanter waardoor het licht van onze ziel steeds meer naar buiten kan schijnen. Waardoor de wereld steeds meer te zien krijgt van onze ware zelf en we het licht terug naar de aarde brengen.

De ware hartsverbinding

Door dit hele proces kunnen we weer een echte hartsverbinding met onszelf maken. We gaan onszelf helemaal accepteren en waarderen zoals we zijn. Daardoor kunnen we ook een ware hartsverbinding met een ander maken. Ware liefde tussen twee partners laat zielen zien die heel zijn. Een zelfvoorzienende unit die niet perse een ander nodig heeft om te kunnen functioneren in het leven. Ze maken een hartsverbinding met zichzelf en hebben daardoor geen erkenning buiten zichzelf meer nodig. Op die basis kunnen ze een onvoorwaardelijke verbinding aan gaan met iemand die dit ook kan. En zo vindt compassie en onvoorwaardelijke liefde zijn weg weer terug naar de aarde.