Vermoeidheidsklachten

Heeft u al een tijdje vermoeidheidsklachten maar kan men niets concreets vinden?

In de praktijk is een van de meest voorkomende klachten die ik hoor, dat men vermoeid is of een groot gebrek heeft aan energie. Dit is soms de hoofdreden waarom men naar de praktijk komt of iets wat zich naast andere klachten heeft gemanifesteerd.

De vermoeidheid kan een medische oorzaak hebben, maar bij veel cliënten heeft onderzoek bij de huisarts of ziekenhuis niet veel tot niets opgeleverd. Men wordt naar huis gestuurd zonder een duidelijk antwoord of men krijgt als antwoord dat de klachten psychosomatisch zijn. Dit is natuurlijk heel goed mogelijk in deze drukke tijd waarin we nu leven. Maar wat moet je daar dan mee? Als dit het geval is dan kan een energie behandeling zeer effectief zijn om uw energie weer in balans te krijgen. En is de terugkeer van de vitaliteit in veel gevallen weer mogelijk.

De oorzaak

Vermoeidheid of gebrek aan energie vindt zijn oorzaak vaak in emoties en de daarbij behorende energie die zich vast zet in organen. Dit heeft zijn weerslag op het orgaan waardoor de energiebalans verstoord raakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn;

  • Stress, frustratie, woede, angst en onderdrukte emoties zetten zich vaak vast in de lever. Maar ook medicatie of andere verontreiniging, gebrek aan beweging kan de energie van de lever Een van de symptomen is dan vermoeidheid en gebrek aan energie.
  • Bij verkeerde of onvolledige voeding kan het zijn dat onze milt zijn energie verliest. Ook bij overmatig denken, piekeren of obsessief met iets bezig zijn, kunnen we problemen krijgen met de milt.
  • De nieren geven vermoeidheid als men last heeft van slapeloosheid, overwerktheid, en als men ‘geen rem’ meer heeft. Door angst voor kritiek, faalangst of bij het gevoel hebben dat niets lukt, zet men de energie in de nieren vast. De energie stroomt niet lekker meer en de nierfunctie wordt hierdoor verstoord.
  • Overgevoeligheid en hypersensitiviteit is iets wat tegenwoordig steeds meer voorkomt. Als we niet weten hoe we hier mee om moeten gaan geeft dit vaak onrust, waardoor we ons afsluiten voor andere, maar ook voor energie gevende ervaringen. We sluiten ons af van onze bron waardoor een gebrek aan inspiratie ontstaat. Als we ons afsluiten betekent dit dat vaak dat de energie in het hart ook vast komt te staan. Een van de symptomen hiervan is dan ook vermoeidheid en energie gebrek.
  • Slechte of onvolledige ademhaling geeft vaak problemen met de longen. Wat allerlei oorzaken kan hebben zoals onverwerkt verdriet, levensangst en depressie.

Doordat de verschillende organen elkaar beïnvloeden kan vanuit een probleem een op een schakeling van problemen ontstaan. Waardoor men in een vicieuze cirkel terecht komt. Er is dan kans dat er op den duur chronische vermoeidheid ontstaat.

Een behandeling bij een energetisch therapeut

De energetisch therapeut is in staat om deze energetische patronen te lezen en te corrigeren. Waardoor de cliënt zich meestal snel beter voelt. Bij een energetische behandeling wordt ‘negatieve’ energie die men vast heeft gehouden afgevoerd en ‘positieve’ energie wordt weer toegevoegd. Deze verwisseling van energie activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. De cellen krijgen een oppepper en herstel wordt gestimuleerd. Waardoor de vermoeidheid vermindert en uit eindelijk helemaal verdwijnt.

Het herstel

Het herstel van vermoeidheidsklachten heeft vaak toch een bepaalde periode nodig. Tijdens het consult wordt er zorgvuldig gekeken naar waar de klachten door zijn ontstaan. En wordt de puzzel gemaakt waar de oorzaak ligt. Vaak is dit tijdens het eerste consult voor een groot deel wel duidelijk.

De duur van het herstel en het aantal behandelingen zit dan vaak ook in het ontleden en corrigeren van de opgebouwde patronen. En het onderzoeken en ombuigen van overtuigingen die aan de wortel liggen van de vermoeidheid. Maar de meesten cliënten zijn vaak verbaasd hoe snel dan het herstel op gang komt.

Bij diabetes of auto-immuunziekte is 100% herstel meestal niet geheel mogelijk. Toch leiden de behandeling tot een verbetering van het energieniveau en tot een gevoel van welbevinden. Het lichaam is tot veel in staat, en het zelfgenezend vermogen van ons lichaam is veel groter dan we zelfs maar kunnen bedenken.

Heeft u nog vragen? Neem gerust even contact met mij op.