Transformatie symptomen

De symptomen die bij het transformatieproces horen, kunnen af en toe best heel lastig zijn. Ze kunnen het dagelijkse leven best op zijn kop zetten. Maar ze zijn gelukkig van voorbijgaande aard. De kortste weg naar de nieuwe energie en om door de transformatie te komen; is bewust alle oude energie en herinneringen boven te laten komen. En deze weer een nieuwe plek te geven. Als we dit aan ons voorbij laat gaan hebben we grote kans dat eenzelfde situatie zich voor zal doen. Zodat we toch inzicht krijgt in de beperkende patronen en gewoontes die ons niet langer dienen. En we hierin nieuwe keuzes en veranderingen kunnen maken.

Door onszelf op emotioneel gebied te helen en onze energie op te schonen wordt er plaats gemaakt voor de nieuwe energie. Het helen van de ego-kindstukken is bijvoorbeeld een effectieve manier om oude trauma’s, emoties en energieën die tijdens de transformatie naar de oppervlakte komen te helen. Als we via ons ego de lessen die we wilde leren geleerd hebben en het gezond is, is het tijd om het ego achter het stuur vandaan te halen. En onze keuzes niet langer laten ingeven door het ego maar door de ziel. In de nieuwe energie gaan we namelijk van het ‘ik’ naar het ‘wij’. lees meer…

Een opsomming van de meest voorkomende symptomen, die zich kunnen voordoen.

Lichamelijk:

 • Veranderende slaappatronen: Rusteloosheid, midden in de nacht wakker worden (rond 3 uur), tintelingen voelen in uw lichaam. Soms minder slaap nodig.
 • Activiteit ter hoogte van het kruinchakra: Tintelingen, jeuk, kriebelende gewaarwordingen op de hoofdhuid en langs de ruggengraat. Dit is een opening van de kruinchakra voor hogere energieën.
 • Veranderingen in gewicht: De ene wint enorm aan gewicht, terwijl de anderen gewicht verliest. Dit heeft te maken met het loslaten/vasthouden van emotionele patronen.
 • Veranderingen in eetpatronen: Plots zin krijgen in dingen die u anders nooit zou eten. Eetgewoonten zijn grotendeels verbonden met de emotionele schommelingen waar u doorheen gaat.
 • Voedselintoleranties en allergieën: Hoe meer u zich opent voor hogere energieën, hoe gevoeliger uw energiesysteem zal worden. Uw lichaam vertelt u wat het niet langer nodig heeft of langer dient.
 • Veranderingen van het gezichtsvermogen: Wazig gezichtsvermogen, zien van schittering, kleuren of aura’s rond dingen, planten, dieren en mensen. Als u uw ogen sluit, ziet u niet langer duisternis maar roodheid. Kleuren worden meer levendig waargenomen. De lucht lijkt blauwer het gras meer groen.
 • Wijzigingen van het gehoor: U kunt zeer gevoelig zijn voor allerlei geluiden. Soms veel scherper, bijna ondraaglijk. Het horen van vreemde klanken, pieptonen, elektronische patronen, het ruisen van water, het gezoem van bijen, huilende of rinkelende geluiden. Weer anderen horen vreemde stemmen in hun dromen, alsof er iemand naast hen staat. Uw oren zijn zich aan het aanpassen aan hogere frequenties.
 • Verhoogde smaak- en tastgewaarwordingen: De chemische additieven in voedsel ruiken en proeven als een vieze smaak. U ruikt en proeft scherper en kan meer genieten van voedsel dat meer levenskracht bevat. Het lijkt alsof u een groter bereik hebt bijv. de geur van bloemen een eindje verderop.
 • Energie-uitbarstingen via de huid: Huiduitslag, puistjes, acne, netelroos of gordelroos kunnen voorkomen, dit is ook verbonden aan de emotionele schommelingen die u ervaart. Naarmate u uw emotionele lichaam uitzuivert (vergeving, loslaten van wrok of boosheid) zal de huid rustiger worden.
 • Periodes van intense energie: die ervoor zorgen dat u uit uw bed kan springen en in volle actie kan schieten. Weer opgevolgd door momenten van vermoeidheid.
 • Warmte- of kou opwellingen: Plots voelt u een hitte opkomen van kop tot teen. Of juist onverklaarbaar koud (kippenvel). Het zijn manifestaties van intense energieën die het lichaam binnen stromen.
 • Fysieke klachten of ongemakken: Hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, griepachtige symptomen, veranderingen in spijsvertering, spierkrampen, verhoogde hartslag, borstpijnen, pijn van de ledematen.
 • Er jonger uitzien: Met het loslaten van oude emoties en beperkende geloofsovertuigingen, voelt u zich letterlijk lichter in uw vel. Zorgen wegen niet meer zo zwaar en u begint er jonger uit te zien.
 • Lichamelijke desoriëntatie: Soms kan u zich erg ongegrond voelen. U zult ‘ruimtelijk worden uitgedaagd’ door het gevoel dat je beide benen niet op de grond hebt of dat u tussen twee werelden loopt. Terwijl uw bewustzijn de overgang maakt in de nieuwe energie, blijft uw lichaam soms achter. Breng tijd in de natuur door om de nieuwe energie in uzelf te gronden. Dit zal eveneens voorbijgaan.
 • Hartritmestoornissen: omwille van een verdere opening van het hartchakra. Het hart brengt zichzelf in een nieuwe balans na een emotionele opruiming. Meestal zijn deze stoornissen onschuldig.
 • Snellere haar- en nagelgroei: Er worden meer eiwitten omgezet in het lichaam.
 • De linker hersenhelft lijkt minder te functioneren: De linkerkant van uw hersenen die staat voor orde, planning, logisch denken, analyserende vermogens, evaluaties, beoordelingen wordt op lager pitje gezet om de rechter hersenhelft te stimuleren die staat voor psychische vermogens, ruimtelijk zien, het voelen van compassie, het zien van kleuren en energieën, intuïtief weten. Dit resulteert dikwijls in geheugenstoornissen, de woorden niet meer kunnen vinden, het onvermogen om nog lang te kunnen lezen, moeilijkheden met de lineaire vormen van communicatie.
 • Ontgifting symptomen: Op dit ogenblik zal het fysieke lichaam het meest beïnvloed worden en voelen velen fysieke symptomen van pijn in de lage rug, verstoorde spijsverteringssystemen en symptomen van ontgifting. Daarna zal dit alles kalmeren en zal het lichaam het nieuwe energiesysteem gewoon worden en er voordeel beginnen uit te halen. U laat oude patronen en herinneringen los van hoe het fysieke lichaam zou moeten functioneren en staat de veranderingen toe zodat u een hogere vibratie en meer energie kan vasthouden.

Emotioneel:

 • Golven van emoties: Huilbuien, kwaad of droevig worden zonder aanleiding, een onverklaarbare depressieve bui voelen die dan weer overgaat in een gelukkig gevoel. (Emotionele rollercoaster).
 • Oude trauma’s of oude energieën komen naar de oppervlakte: Oude pijnen en wonden komen naar boven en mensen met wie u dit dient uit te werken verschijnen weer in uw leven. Emotioneel beperkende koorden en gevoelens van verbittering en wrok vragen om losgelaten te worden.
 • Gevoelens van wanhoop: Naarmate u verbinding maakt met het eenheidsbewustzijn kunnen golven van wanhoop u overvallen als u teveel aandacht schenkt aan de conflicten en disharmonie in de wereld.
 • Gevoelens van ongeduld: Naarmate u kennis en wijsheid groeit, weet en zie u meer dan diegene die nog niet ontwaakt zijn. Uw zou ze graag willen helpen, maar stoot tegen enorm veel weerstand en ongeloof. U ervaart ongeduld omdat u uw intenties of doelen zo snel mogelijk verwezenlijkt wil zien.
 • Gevoel dat u moet “rouwen” omwille van wie u was: Een verontrustende gewaarwording dat alles in uw leven zo anders en nieuw aanvoelt dat u iets hebt achter gelaten. Het lijkt een beetje op sterven.
 • Verlies van je passie: U kunt u volledig ongepassioneerd voelen, waarbij u weinig of geen zin hebt om iets te ondernemen. Dat is OK en het is alleen maar deel van het proces. Gebruik deze tijd om ‘niet-iets’ te doen. Ga geen gevecht met uzelf aan omdat ook dit voorbij zal gaan.

Sociaal:

 • Levens veranderende gebeurtenissen: Sterfgevallen, scheiding, werk verandering, ziekten en heftige omstandigheden. Het is een periode van loslaten van oude banden en gehechtheden en het weer leren terugvallen op uzelf. Het zijn signalen die u willen openen voor gevoelens van liefde en compassie.
 • Verlangen om los te breken: Een sterke drang u los te maken van beperkende banen, mensen of situaties. U hebt een enorme behoefte aan “tijd voor uzelf” en het zoeken van uw passie. U wilt creatief zijn en niet langer aan banden gelegd worden door anderen. Behoefte aan introspectie en alleen-zijn.
 • Gevoel van niet thuishoren: Het voelen dat niemand anders is die u begrijpt. U bent een voorloper op de grote massa en dat geeft u soms het gevoel een buitenstaander te zijn. Soms krijgt u een sterk verlangen om terug naar “thuis” te gaan. Dit gevoel verdwijnt naarmate u de relatie met uzelf op de eerste plaats zet en bereid bent uzelf op aarde te manifesteren.

Geestelijk en spiritueel:

 • Veranderingen tijdens het bidden of mediteren: Niet meer kunnen focussen tijdens het mediteren. Het los laten van  verplicht mediteren omdat het leven zelf meer een levende, spontane meditatie wordt.
 • Levendige dromen: Soms zijn de dromen zo werkelijk dat u verward wakker wordt. U kunt zelfs lucide dromen hebben die u zelf stuurt en controleert. Ervaren van mystieke boodschappen. Soms zult u weten dat uw eigenlijk niet droomt maar dat u een ervaring had in andere dimensies of sferen.
 • Creatieve uitbarstingen: U krijgt allerlei beelden en ideeën door, dikwijls in een hoog tempo. Het lijkt soms dat u geen tijd genoeg hebt om al uw ideeën uit te werken.
 • Gevoel dat de tijd sneller gaat: U gewaarwording van “tijd” is veranderd vanwege de hogere vibraties.
 • Dingen en mensen verschijnen op het perfecte ogenblik: Mensen, boeken, films, synchrone gebeurtenissen en voorvallen komen op het juiste moment om je weer een duwtje in de rug te geven.
 • Gesprekken met uzelf: U zult merken dat u vaker met het Zelf praat. Opeens realiseert u dat u de laatste 30 minuten aan het praten bent geweest met uzelf. Er ontstaat een nieuw niveau van communiceren met uw wezen.
 • Gevoelens van eenzaamheid: Die gerelateerd zijn aan het feit dat uw gidsen vertrokken zijn. Ze zijn bij u geweest op al uw reizen in al je incarnaties. Maar nu is het tijd dat ze zich terugtrekken om ruimte te maken, zodat u die plaats kunt opvullen met uw eigen goddelijkheid. Dit gaat ook voorbij.
 • Visioenen, nummers en symbolen waarnemen: Het zien van allerlei symbolen of getallen die plotseling opduiken in uw bewustzijn of in de externe wereld. Velen zien bijvoorbeeld regelmatig 11:11 als ze toevallig op hun digitale klok of horloge kijken, of andere getallen zoals 22, 33, 555, enz… Deze getallen dienen als onderbewuste trigger voor een dieper ontwaken.
 • Elektrische en mechanische storingen: Gloeilampen flikkeren, computers geven vaker storingen, radiofrequenties vallen zomaar weg, door de fluctuerende energievelden.
 • Diepere communicatie met planten en dieren: Doordat de liefde en de innerlijke rust meer toeneemt, worden wilde dieren minder bang voor u. Planten beantwoorden uw liefde en aandacht meer dan ooit.
 • Snellere manifestatie van je intenties: De frequentieverhoging vermindert de tijd tussen het plaatsen van intenties en het manifesteren. Meer bewust dat u een schepper bent van uw eigen werkelijkheid.
 • Herinneringen aan jeugdervaringen of vorige levens: Onderdrukte herinneringen aan voorbije of parallelle levens kunnen opduiken in functie van de complete integratie van uw deelpersoonlijkheden.
 • Kundalini ervaringen: Kundalini is een Sanskriet woord, dat “opgerold” betekent. Het duidt op de energie die traditioneel gezien, drie-en-een-half keer opgerold ligt aan de basis van onze ruggengraat. Deze energie, die bij de meeste mensen onbewust blijft, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Kundalini is werkzaam in iedereen en stroomt in lichte mate altijd door ons lichaam. Mensen die spiritueel ontwaken kunnen als gevolg van het verder openen van de Kundalini sterke golven van vreugde en dankbaarheid ervaren die zich verder uitbreiden over heel het lichaam.

Heeft u nog vragen? Neem gerust even contact met mij op.