Heling van de ego-kindstukken

De kortste weg naar de nieuwe energie en om door de transformatie te komen; is bewust alle oude energie en herinneringen boven te laten komen en deze weer een nieuwe plek te geven. Vanuit de nieuwe energie kan u vanuit uw meesterschap de wijsheid van de geleefde lessen oogsten. En door uzelf op emotioneel gebied te helen en uw energie op te schonen wordt er plaats gemaakt voor de nieuwe energie. Van binnenuit bouwt u zichzelf weer op en komt u terug in uw kracht.

In onze kindertijd en jeugd hebben we soms minder leuke ervaringen gehad en door middel van verdringing en ontkenning proberen we deze ervaringen te vergeten. Wat ervoor gezorgd heeft dat we patronen en gewoontes hebben aangenomen die ons nu in de weg kunnen staan. Of er zelfs voor zorgen dat er blokkades zijn ontstaan die ons belemmeren om helemaal onszelf te zijn. De transformatie energie brengt deze blokkades en patronen nu naar de oppervlakte en nodigt uit voor heling van alle delen in uzelf.

Het helen van de ego-kindstukken is een effectieve manier om deze oude trauma’s, emoties en energieën die tijdens de transformatie naar de oppervlakte komen te helen. Het helen van de ego-kindstukken komt voort uit de Transactionele Analyse van Eric Berne, en is een van de meest toegankelijke theorieën van de moderne psychologie. Door terug te gaan naar de ervaringen die ervoor zorgen dat ons ego een bepaald patroon heeft aangenomen, kunnen dit stuk helen. Door bewust in te zien waarom we bepaalde patronen opgebouwd hebben om pijn, straf of verdriet te vermijden, kunnen we nieuwe keuzes maken en onszelf ontdoen van belemmerende gewoontes.

Belemmerende ervaringen vanuit uw jeugd kunnen zijn:
•  Te weinig tijd, aandacht of warmte voor u als kind.
•  Uw grenzen werden geschonden
•  Moest u snel groot zijn of veel presteren.
•  Vaak gekwetst, zodat u gemakkelijk denkt dat u de schuld bent van de problemen.
•  Snel van slag door de negatieve stemmingen van uw opvoeders.
•  Gebrek aan liefde waardoor u gaat geloven dat u niet de moeite waard was.
•  Weinig aanmoediging of bevestiging.
•  Niet voldoende gezien zijn.

Deze ervaringen werken nog steeds door als onbewuste hypnose, die uw gedrag bepalen zonder dat u er erg in hebt, en verhindert om echt deel te nemen aan het leven. Omdat u onbewust steeds die pijn probeert te vermijden. Een gebroken of onvoldoende ontwikkeld ego geeft vaak problemen. Het probeert ons te helpen of redden uit situatie die het als negatief labelt. Op een manier die nu niet meer gepast of van toepassing is. Door de ego kindstukken opnieuw te bekijken, helen en accepteren volmaken we ons groeiproces naar een gezond ego. Wat ons steunt, helpt en wat zich veilig genoeg voelt om ons, helemaal onszelf te laten zijn. Als we via ons ego de lessen die we wilde leren geleerd hebben en het gezond is, is het tijd om het ego achter het stuur vandaan te halen. En onze keuzes niet langer laten ingeven door het ego maar door de ziel. In de nieuwe energie gaan we namelijk van het ‘ik’ naar het ‘wij’.

De transformatie naar de nieuwe energie nodigt u uit om deze ervaringen te verwerken en ruimte te maken voor deze nieuwe energie.
•  Om uzelf de aandacht te leren geven die uw verdient.
•  Uw grenzen te leren stellen.
•  U niet meer aan te passen aan de wensen van anderen.
•  Naar jezelf te leren luisteren en uzelf te zien.
•  Maar ook om uw eigen waarde te gaan voelen.

Het is een bijzondere tijd waarin we nu leven en het is heel bijzonder dat we deze energie verschuiving mogen mee maken. Het voelt niet altijd leuk en prettig, maar uiteindelijk gaat u het nut ervan ervaren en komt u uit bij uw zielsdoelen. En wordt u bewust waarom we in deze bijzondere tijd hier zijn.

Voor het maken van een afspraak. Neem gerust contact met mij op.