Waarvoor kunt u nu terecht bij een energetisch therapeut?

Helen van binnenuit

Als natuurgeneeskundig energetisch therapeut krijg ik vaak de vraag: waarvoor kunnen mensen nu precies bij jou terecht? En wat doet een energetisch therapeut nu precies? Ik zal proberen om een duidelijke uitleg te geven wat een energetische behandeling is, wat het inhoud en waar het goed voor is.

Er zijn verschillende klachten en hulpvragen waarbij een energetisch therapeut u heel goed kan helpen. Bijvoorbeeld als u niet goed in uw vel zit maar u kunt niet echt helder krijgen wat er nu precies mis is. Het kan zijn dat u lichamelijke, emotionele of psychische klachten heeft. Maar ook bij vragen of hulp bij uw spirituele ontwikkeling kan u heel goed in de praktijk terecht.

Een holistische benadering

Een energetisch therapeut benadert de hulpvraag altijd vanuit een holistisch visie. Dat wil zeggen dat de therapeut ervan uit gaat dat de mens als een geheel bekeken moet worden en niet alleen naar de symptomen van de ziekte. Bij deze holistische benadering wordt de mens gezien als een fysieke, psychische, emotionele en spirituele eenheid. Dit betekent dat als er op één vlak een blokkade of verstoring ontstaat, die van invloed kan zijn op andere gebieden. Een emotionele oorzaak kan zich bijvoorbeeld uiten in fysieke klachten.

Enkele voorbeelden hiervan die regelmatig voor komen zijn:

  • Stress, frustratie, woede, angst en onderdrukte emoties zetten zich vaak vast in de lever. Een van de eerste symptomen is dan vermoeidheid en gebrek aan energie.
  • Bij overmatig denken, piekeren of obsessief met iets bezig zijn, kunnen we problemen krijgen met de milt.
  • Onverwerkt verdriet, levensangst en depressie geeft problemen met de longen. Wat zich kan uiten in astma, allergieën en andere problemen met de luchtwegen.
  • Door angst voor kritiek en faalangst zet men de energie in de nieren De energie stroomt niet lekker meer en verstoort dan de nierfunctie.

Bij het helen van de blokkade is het dan ook belangrijk dat er ook aandacht is voor de oorzaak van de klachten en niet alleen voor het behandelen van de symptomen. Zodat de cliënt ook een helder inzicht krijgt in het proces wat de klacht veroorzaakt. Als de blokkade zichtbaar is en de oorzaak gevonden is kijk ik samen met de cliënt wat een passend behandelingsvervolg zou zijn.

Verschillende vormen van heling

Vanuit de verschillende culturen is het energetisch helen al lang bekend in verschillende vormen. Vanuit Japan kennen we Reiki waar men werkt met het overbrengen van levensenergie. Maar ook de acupunctuur uit de Chinese traditie werkt met de energiehuishouding van het lichaam. Het magnetiseren of paranormale therapie is iets wat we kennen vanuit de westerse culturen. En de Essenen die tussen de 1e en 2e eeuw voor Christus leefde in de buurt van de Dode zee, genazen door middel van het “licht van bewustzijn”.

Wat de verschillende methodes delen is dat door middel van licht/levensenergie, negatieve en belastende energie wordt weggenomen waardoor blokkades worden opgeruimd zodat klachten verminderen of geheel weggaan. Als we weer in balans zijn dan stroomt onze energie goed en voelen we ons prettig en gezond. Alles gaat lekker en het leven verloopt weer vlot. Bij ziekte of stress is er een blokkade ontstaan in uw energiehuishouding wat er voor zorgt dat u zich niet lekker meer voelt.

 

Iedere energetisch therapeut werkt op zijn eigen manier en bouwt gedurende de jaren zijn eigen beeldentaal op. Men ervaart of ziet de energie van de cliënt dan ook op zijn eigen unieke wijze. Wel zijn er de chakra’s, auralagen en meridianen die bij iedereen overeenkomen. Hierboven enkele afbeeldingen wat een energetisch therapeut ‘kan’ zien of ervaren tijdens een behandeling. Als er een blokkade of verstoring in het fysieke lichaam of in één van de chakra’s, auralagen of meridianen zit, kan tijdens een energie behandeling ervoor gezorgd worden dat het energieveld wordt geharmoniseerd. En daarmee het zelf-herstellend vermogen van uw lichaam en geest geactiveerd.

De behandelingen

Meestal is het zo dat 3 tot 5 energetische behandelingen al voldoende zijn om van de klachten af te komen. En door daarnaast de oorzaak van de klachten te belichten krijgt u de tools in handen om uw patronen die de klachten veroorzaakt hebben te doorbreken. En om zo je eigen gezondheid en leven weer in eigen hand te kunnen nemen.

Sommige mensen hebben er baat bij om de energetische behandelingen te ondersteunen met een regressie, innerlijk reis, of een heling van de ego-kindstukken. Om zo hun eigen denk- en gedragspatronen te kunnen doorbreken en om te zetten. En zo het terug keren van de ziekte of blokkade te voorkomen. Zodat de heling ook van blijvende aard is. Door ruimte te maken voor deze bewustwording en door de aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling kan men beter in de eigen kracht komen waardoor men weer terug in balans komt.

Enkele voorbeelden waarvoor u terecht kunt bij een energetisch therapeut zijn:

Transformatieklachten  • Gewrichtsklachten • Hoofdpijnen • Maag-darmklachten • Stress en spanning • Vermoeidheid • Burn-out • Depressies • Post traumatische stress • Emotionele gebeurtenissen • Loslaten van oude ervaringen • Slapeloosheid • Verdriet • Werk- en studieproblemen • Zingevings vragen • Bewustwording • Hooggevoeligheid • Spirituele ontwikkeling… lees meer…

De therapie kan ook heel goed aanvullend, naast andere regulieren therapieën worden toegepast. Energetisch paranormaal therapeuten hebben goede resultaten. En recent onderzoek wijst uit dat 6 van de 7 patiënten baat heeft bij de behandeling.

Bent u nieuwsgierig geworden of heeft u nog vragen? Neem gerust even contact met mij op.